Muumit Rivieralla on myyty Iso-Britanniaan!

Voimme erittäin iloisina ilmoittaa, että Muumit Rivieralla on myyty Iso-Britianniaan! Englannin esitysoikeudet on ostanut levitysyhtiö Vertigo Films. Englanninkielisen elokuvan Muumin äänenä kuullaan Russell Tovey ja Muumipappana Nathaniel Parker. “We are thrilled to be bringing the Moomins to UK audiences – they have a huge fan base here and both adults and children will love the movie”, kertoo Rupert Preston Vertigosta.

“Tämä on suomalaisen tuotantoyhtiön unelma. Vertigo Films on yksi merkittävimmistä englantilaisista independent perhe-elokuvien levittäjistä. Yhtiö lähtee levittämään Muumeja suurin panoksin Iso-Britanniassa, jossa Tove Janssonin Muumit lanseerattiin bussien kyljissä lontoolaisille tasan 60 vuotta sitten. Parhaimmillaan Lontoon Evening News -päivälehden julkaisemilla Moomin-sarjakuvilla oli 20 miljoonaa päivittäistä lukijaa”, kertoo elokuvan tuottaja Hanna Hemilä.

Enganninkielisessä versiossa on hauskoissa, pienissä sivurooleissa myös suomen- ja ruotsinkielisen näyttelijäkaartin Maria Sid, Kris Gummerus ja Beata Harju.

Muumit Rivieralla saa tänään myös elokuvateatteriensi-illan Ruotsissa. Elokuva on Suomen katsotuimpia elokuvia viime viikkoina ja eiliseen mennessä elokuvan oli nähnyt jo 129 618 katsojaa.

Muumit Rivieralla esitettiin Lontoon elokuvafestivaalin virallisessa ohjelmistossa kaksi viikkoa sitten, jolloin se esitettiin ensimmäistä kertaa kansainväliselle yleisölle.

Indie Sales ja Nicolas Eschbach hoitavat elokuvan kansainvälisen myynnin.

 

Scene-05302-03_00046_0000000