Principal characters

MoominMuumi

Muumi on hyväntuulinen, herkkä olento, joka rakastaa merta kuten koko muumiperhe. Muumi iloitsee aina ystäviensä seurasta ja huolestuu, jos joku ei olekaan onnellinen. Muumilaakso on Muumin mielestä kaikkein kiinnostavin paikka maailmassa.

MoominmammaMuumimamma

Muumimamma on tyyni ja rauhallinen äiti, joka ei anna pikkuasioiden kiusata itseään. Hän huolehtii, että Muumitalossa on aina turvallinen ja rakastava ilmapiiri – niin perheenjäsenillä kuin talon vierailla. Muumimamma puuttuu kyllä asiaan, jos joku tekee väärin toisia kohtaan, mutta hän osaa arvostaa jokaisen erilaisuutta. Hän ei hermostu toisten hullutuksista ja luottaa siihen, että erehdyksistäkin oppii lopulta paljon. Muumimamma löytää ratkaisut vaikeisiin pulmiin ja näkee asioista niiden hyvät puolet.

MoominpappaMuumipappa

Muumipappa on poikamainen ja seikkailunhaluinen, mutta varsin ylpeä siitä, että hän on perheenpää. Muumipappa pitää itseään monessa asiassa osaavana ja tietävänä, ja tarjoaa mielellään neuvoja toisillekin. Perheensä puolesta Muumipappa on valmis tekemään mitä vaan. Hän nauttii elämästä Muumilaaksossa, mutta seikkailut ovat aina tervetulleita. Muumipappa pitää kyseenalaisten kavereiden seurasta ja viskistä.

SnorkmaidenNiiskuneiti

Niiskuneiti on Muumin tyttöystävä. Niiskuneiti on luonteeltaan iloinen ja reipas, vaikka joskus hänen nopeasti vaihtuva mielensä hiukan ärsyttääkin toisia. Niiskuneiti rakastaa haaveilua ja on myös hiukan turhamainen ja keimaileva. Tiukan paikan tullen hän osaa olla todella neuvokas.

Muut hahmot

SnufkinNuuskamuikkunen

Nuuskamuikkunen on filosofinen kulkuri, joka kulkee kalastellen ja huuliharppua soitellen. Hän kantaa kaiken tarvitsemansa selkärepussa, sillä liika tavara tekee hänen mielestään elämästä liian monimutkaista. Lempeä ja huoleton Nuuskamuikkunen pohtii mielellään asioita. Hän tulee ja menee aina oman mielensä mukaan. Muumi on hänen paras ystävänsä.

Little MyPikku Myy

Pikku Myy on mielellään mukana Muumien seikkailuissa, sillä hän on luonteeltaan rohkea ja peloton. Joskus hän tuntuu oikein rakastavan pieniä katastrofeja. Pikku Myy on ärhäkkä ja pippurinen – mutta kuitenkin aina iloinen ja ystävällinen. Kun toiset tunteilevat välillä hiukan liikaakin, Pikku Myy palauttaa heidät nopeasti maan pinnalle terävillä oivalluksillaan. Mymmeli on hänen siskonsa.

MymbleMymmeli

Mymmeli on Pikku Myyn sisar. Yhteisistä vanhemmista ja samankaltaisesta ulkonäöstä huolimatta Mymmeli ja Pikku Myy ovat monella tapaa erilaisia. Pikku Myytä rauhallisempi Mymmeli haaveilee usein suuresta rakkaudesta ja ihastuu helposti.

Marquis MongagaMarkiisi Mongaga

Varakas, aristokraattinen ja avarasydäminen markiisi Mongaga näkee itsensä Taiteilijana. Vaikka hän ihannoi boheemia taiteilijaelämää, hänen on mahdotonta luopua etuoikeutetusta asemastaan ja sen tuomasta ylellisestä mukavuudesta.

ClarkClark

Clark on omahyväinen yläluokan englantilais-playboy, joka paistattelee kuuluisuuksien hehkussa. Hän hakeutuu mielellään kauniiden, rikkaiden ja eksentrikkojen seuraan ja saalistaa hohdokasta elämää.

Audrey GlamourAudrey Glamour

Audrey on filmitähti Hollywoodista, joka viettää ylellistä kesäänsä Rivieran jet-setin joukossa. Hän on Niiskuneidin idoli. Hän uskoo rakastavansa eksentrikkoja, kuten Clark.

PimpleSurku

Surku on herttainen, identiteettikriisissä oleva ujo koira.

The PiratesMerirosvot

Muumilaaksoon haaksirikkoutuva merirosvojoukko.

Valley CrittersLaakson olennot

Joukko Muumilaaksossa asustavia olentoja jotka viihtyvät Muumiperheen seurassa.

Ugly WordsRumat sanat

Kuinka rumat sanat liikkuvat? Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä rumat sanat ensimmäistä kertaa audiovisuaalisena esityksenä. Kun haluaa päästä rumista sanoista eroon, rumat sanat säilötään laatikkoon.

White ShadowVarjot

Valkoinen ja Musta Varjo ovat tarinassa seuraamassa Muumiperheen kommelluksia.