Muumit Rivieralla -elokuva on myyty lähes 40 maahan

Tove Janssonin satavuotissyntymäpäivää on juhlittu näyttävästi ympäri maailmaa ja juhlavuoden kunniaksi valmistunut animaatioelokuva Muumit Rivieralla on kerännyt Suomessa jo 157 376 katsojaa. American Film Marketissa tällä viikolla elokuva myytiin mm. Australiaan ja Benelux-maihin. Muumit Rivieralla on myyty nyt jo lähes 40 maahan.

Syyskuussa 2015, Muumit Rivieralla tulee ensi-iltaan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. “Olen erittäin iloinen, että saamme kuulua laajennettuun Muumiperheeseen”, kommentoi elokuvan levittäjä, Madman Entertainmentin, toimitusjohtaja Paul Wiegard.

Englanninkielisessä versiossa on ääniroolin saanut Maria Sid, joka kuultiin Suomessa Muumimamman äänenä. Maria Sidiä kuullaan ensi syyskuussa Australiassa, Uudessa Seelannissa, Englannissa ja Irlannissa pienessä roolissa rikkaana koiranomistaja, joka haluaa nähdä Muumimamman puutarhaluomuksen.

Victory Productions tuo elokuvan teatterilevitykseen Belgiassa, Alankomaissa ja Luxemburgissa. Aiemmin tässä kuussa Vertigo ilmoitti levittävänsä elokuvan teattereihin Iso-Britanniassa ja Irlannissa. Vertigon Rupert Preston totesi: “Olemme riemuissamme saadessamme tuoda Muumit britti-yleisölle. Muumeilla on täällä valtava fanijoukko – sekä aikuiset että lapset tulevat rakastamaan elokuvaa.”

Helmikuussa 2015 Gebeka Films lanseeraa elokuvan Ranskan teattereissa, Phantom Japanin teatterisaleissa ja Praesens sveitsiläisissä teattereissa.

Elokuvan uusi suomenkielinen trailer:

http://youtu.be/Vb3La6RTDmU?list=UUdE8fuorUye3jr4jS2v3evA

Englanninkielisessä versiossa Muumin äänenä on palkittu brittinäyttelijä Russell Tovey (The Pirates! Band of Misfits, Grabbers). Nathaniel Parker (Merlin, Stardust, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader) on Muumipappa ja Tracy Ann Oberman (EastEnders, Filth) on Muumimamma. Stephanie Winiecki esittää Niiskuneitiä. Pikku Myyn roolissa kuullaan Ruth Gibson. Philippe Smolikowski on Muumipapan uusi sydänystävä, Markiisi Mongaga. Dave Browne on Niiskuneitiä viekoitteleva hienosto-playboy Clark Tresco. Shelley Blond on Audrey Glamour. Muissa rooleissa kuullaan mm. Maria Sid, Beata Harju, Kris Gummerus ja Glyn Banks.

Screen Daily: http://www.screendaily.com/5080226.article?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter78

Valley Critters